Daimler opent ontwikkelingscentrum voor hybride trucks bij Mitsubishi Fuso

Daimler Trucks heeft gisteren bij Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) in het Japanse Kawasaki zijn nieuwe Global Hybrid Center in gebruik genomen.

De research & development faciliteiten gaan dienen als wereldwijd centrum voor de hybride-ontwikkelingen van Daimler Trucks. MFTBC maakt deel uit van de Daimler Trucks divisie. De oprichting van het Global Hybrid Center onderstreept de steeds sterker wordende focus van Daimler Trucks en Mitsubishi Fuso op de ontwikkeling van hybride bedrijfswagens, aldus vice president Böhm. Vanwege de noodzaak van het verder terugdringen van emissies en brandstofverbruik is Daimler ervan overtuigd dat de hybridemarkt in de toekomst sneller zal groeien.

Er is voor gekozen het Center onder te brengen bij MBFTC vanwege de jarenlange ervaring die het bedrijf heeft opgebouwd op het gebied van hybride voertuigen. Mitsubishi Fuso ontwikkelt al meer dan tien jaar hybrides en biedt op de Japanse markt modellen met lage emissiewaarden aan zoals de lichte bedrijfswagen Canter Eco Hybrid en de hybridebus Aero Star Eco. De onderneming heeft ook de Canter Eco-D ontwikkeld, een studiemodel van een lichte hybridekipper.

 

De opening van het Global Hybrid Center valt samen met de start van de grootste praktijktest voor hybride bedrijfswagens in Europa. Mitsubishi Fuso in Europa heeft tien Canter Eco Hybrids geleverd aan acht klanten in Londen. Gedurende drie jaar testen die klanten de efficiency van de 7,5 ton hybride trucks met gecombineerde diesel- en elektromotor. De geteste vrachtwagens zullen naar verwachting tot vijftien procent minder brandstof verbruiken dan conventionele dieselvoertuigen.

 

Daimler opent ontwikkelingscentrum voor hybride trucks bij Mitsubishi Fuso - Automobielmanagement.nl

Daimler opent ontwikkelingscentrum voor hybride trucks bij Mitsubishi Fuso

Daimler Trucks heeft gisteren bij Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) in het Japanse Kawasaki zijn nieuwe Global Hybrid Center in gebruik genomen.

De research & development faciliteiten gaan dienen als wereldwijd centrum voor de hybride-ontwikkelingen van Daimler Trucks. MFTBC maakt deel uit van de Daimler Trucks divisie. De oprichting van het Global Hybrid Center onderstreept de steeds sterker wordende focus van Daimler Trucks en Mitsubishi Fuso op de ontwikkeling van hybride bedrijfswagens, aldus vice president Böhm. Vanwege de noodzaak van het verder terugdringen van emissies en brandstofverbruik is Daimler ervan overtuigd dat de hybridemarkt in de toekomst sneller zal groeien.

Er is voor gekozen het Center onder te brengen bij MBFTC vanwege de jarenlange ervaring die het bedrijf heeft opgebouwd op het gebied van hybride voertuigen. Mitsubishi Fuso ontwikkelt al meer dan tien jaar hybrides en biedt op de Japanse markt modellen met lage emissiewaarden aan zoals de lichte bedrijfswagen Canter Eco Hybrid en de hybridebus Aero Star Eco. De onderneming heeft ook de Canter Eco-D ontwikkeld, een studiemodel van een lichte hybridekipper.

 

De opening van het Global Hybrid Center valt samen met de start van de grootste praktijktest voor hybride bedrijfswagens in Europa. Mitsubishi Fuso in Europa heeft tien Canter Eco Hybrids geleverd aan acht klanten in Londen. Gedurende drie jaar testen die klanten de efficiency van de 7,5 ton hybride trucks met gecombineerde diesel- en elektromotor. De geteste vrachtwagens zullen naar verwachting tot vijftien procent minder brandstof verbruiken dan conventionele dieselvoertuigen.