In het jaar 2020 moeten hun producten per duizend kilometer twintig procent minder consumeren, lieten de ondernemingen gisteren weten tijdens een gezamenlijke persconferentie op de IAA in Hannover. Daarmee hopen ze bij te dragen aan meer duurzame mobiliteit.

De zeven fabrikanten zijn Daimler,  DAF,  Iveco,  MAN, Scania, Volkswagen en de Volvo Group. Samen produceren ze jaarlijks 2,6 miljoen bedrijfswagens. Ze spreken van een "gezamenlijke uitdaging" om de toekomst van het goederenvervoer mede vorm te geven.

Behalve aan brandstofreductie willen ze ook bijdragen aan meer evenwicht tussen mobiliteit en milieu. Dat moet gebeuren door partnerschappen aan te gaan met vertegenwoordigers van politiek, brandstofindustrie, vervoerders, vlooteigenaren en de berijders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding