Een van onze ideeën in de Londense taxi’s te veranderen in elektrische auto’s", zegt topman Li Shufu van Geely in Financial Times. Geely bezit 23 procent van de aandelen van Manganese Bronze, de fabrikant van de Londense taxi, en 51 procent van de joint venture die de Londense taxi’s gaat produceren voor China. Li Shufu zou de kwestie hebben besproken met Boris Johnson, de burgemeester van Londen,  tijdens de Olympische Spelen in Beijing afgelopen zomer.

 

Manganeze Bronze heeft eerder een overeenkomst getekend met Tanfield Electric Vehicles op het gebied van de ontwikkeling van elektrische plug-in taxi’s. Maar er zijn problemen met Mangaleze Bronze omdat er honderden TX4 taxi’s zijn afbesteld naar aanleiding van een serie  brandende motoren in de taxi’s.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding