Opvallend is de Mercedes-ster als gaspit in het midden van de paginagrote advertentie. Opmerkelijk dat een officieel merklogo door een reclamebureau zo speels mocht worden geïnterpreteerd. Ook opmerkelijk is dat de provincie Utrecht net bekend maakte dat ze automobilisten die een aardgasauto aanschaffen subsidie geeft. De bijdrage per auto is duizend euro voor een auto tot 7,5 duizend kilo en vijfduizend euro voor zwaardere voertuigen. Particulieren kunnen een bijdrage krijgen voor één auto, ondernemers voor maximaal tien voertuigen met een maximum van 25 duizend euro. De provincie steunt ook pomphouders financieel die een aardgasvulstation openen. Het eerste vulpunt in Nieuwegein wordt nog deze maand geopend, zo meldt het Platform Schone Voertuigen. Provinciale Staten beslist in januari over de subsidieregeling. (Zie ook: Provincie Zuid-Holland stimullert rijden op aardgas).
Mercedes kwam al in 2004 met de aardgasauto E 200 NGT, die op aardgas of benzine kan rijden. Een auto op aardgas stoot vergeleken met diesel en benzine veel minder schadelijke stoffen uit. Maar de markt voor alternatieve brandstoffen zoals aardgas en de voertuigen die erop rijden, bevindt zich in Nederland in een impasse. Veel automobilisten en bedrijven zien nu af van de aankoop van een auto die op aardgas (of ethanol) rijdt, omdat er weinig pompen zijn waar deze brandstoffen verkrijgbaar zijn. Tegelijkertijd is het voor pomphouders niet rendabel te investeren in vulpunten voor alternatieve brandstoffen omdat het aantal voertuigen op alternatieve brandstoffen zo klein is. Autobezitters, autoverkopers en pompstations wachten op elkaar met de omschakeling. Daarom wil het subsidieprogramma Tankstations Alternatieve Brandstoffen van SenterNovum de impasse doorbreken door een subsidie van 1,8 miljoen euro beschikbaar te stellen om pomphouders over de streep te trekken om te investeren in vulpunten voor alternatieve brandstoffen.
SenterNovum maakte dit najaar bekend dat er subsidie komt voor honderd nieuwe vulpunten voor ethanol en aardgas in Nederland. ‘Een flinke stap vooruit op weg naar een landelijk dekkend netwerk van tankstations voor alternatieve brandstoffen, het doel van het programma’, zegt de organisatie. Maarten Deckers, programmacoördinator bij SenterNovem: "We kunnen pas van een succes spreken als een toezegging leidt tot daadwerkelijke opening van een vulpunt." In totaal ontving SenterNovem – die de subsidieregeling uitvoert namens het ministerie van Verkeer en Waterstaat – 44 aanvragen waarvan er 23 zijn gehonoreerd. Hiermee worden in totaal 69 ethanolvulpunten (E85) en 31 aardgasvulpunten gerealiseerd.

Hoewel overal in Europa aardgasleidingen in de grond liggen, zal de realisatie van een netwerk van aardgastankstations nog veel tijd vergen.