De techniek – die in Europa BlueTDI en in de VS CleanDiesel heet – wordt leverbaar over de gehele breedte van het leveringsprogramma. De Passat is in Nederland het eerste aan de beurt. De verkoop van deze Blue TDI staat gepland voor begin 2009. Het model voldoet nu al aan de strenge Euro6-emissienorm die in 2014 van kracht wordt. De sedan scoort een gemiddeld verbruik van 5,2 l/100 km (Variant: 5,5 l/100 km), oftewel een CO2-uitstoot van 137, respectievelijk 144 g/km.

In de VS is de Jetta al langer leverbaar met TDI CleanDiesel-technologie. Zijn zuinige karakter heeft hem de titel Green Car of the Year opgeleverd. Voor het eerst legde  een dieselmodel beslag op de hoofdprijs bij deze verkiezing van Green Car Journal.

Onlangs tekenden Volkswagen-importeur Pon en energiebedrijf Essent een contract voor de levering van groen gas.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding