Vandaag kondigde Duitsland aan dat men een sloopregeling invoert voor autobezitters die nog dit jaar hun minstens negen jaar oude auto voor sloop aanbieden en er een nieuwe voor terugkopen. De premie die daarop gegeven wordt bedraagt 2500 euro. Voorwaarde is wel dat de auto minstens een jaar in bezit is geweest van degene die voor de slooppremie in aanmerking wil komen.
"Binnen nu en acht weken weten we hoe een Nederlandse sloopregeling er uit moet gaan zien", aldus Koos Burgman, directeur van Bovag. Directeur Peter Janssen van RAI Vereniging vult aan: "We hebben medio februari overleg met het Ministerie van VROM. Onze gedachten gaan ernaar uit te starten met een pilot van een jaar." Een sloopregeling heeft naar verwachting positieve effecten op: milieu (luchtkwaliteit), verkeersveiligheid (nieuwe auto’s zijn veiliger dan oude auto’s) en de economie (stimulering verkoop auto’s). Effecten waar op dit moment behoefte aan is, vinden de brancheorganisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding