Aan de vooravond van de Detroit Motor Show, ofwel North American International Auto Show, vonden de zogenoemde ICOTY Awards plaats, de prijsuitreiking in plaats van de International Car of the Year. De hoogste eer ging naar de Jetta TDI met de ‘Earth, Wind & Power award’. De Ford Escape Hybrid werd verkozen tot de meest milieuvriendelijke nieuwe ‘Truck of the Year’. Honda werd uitgeroepen tot het meest milieuvriendelijke merk en ontving daarvoor de ‘Earth Angel Award’ Daarmee lieten de Japanners de andere genomineerden, Ford, GM en VW, ver achter zich.
De belangrijkste prijzen gingen naar de Nissan GT-R, die werd gekozen tot ‘2009 International  Car of the Year’ voor de Dodge Challenger en de Ford Flex

Bij de trucks ging de strijd tussen de Dodge Ram, Ford F-150 en de Subaru Forester, waarbij de Ram er met de titel vandoor ging.
Op de ochtend van de show gingen de titels van de’North American Car of the Year’ en de ‘North American Truck of the Year’ naar de Hyundai Genesis – opvallend, een Zuid-Koreaan- en naar de Ford F-150. Bij de auto’s belandden de Ford Flex en de Jetta TDI op plaats twee en drie, terwijl bij de trucks de Dodge Ram en de Mercedes ML 320 BleuTec de F-150 het nakijken moesten geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding