Volvo wil met de actie klanten tegemoet komen bij de huidige verscherping van de milieuwetgeving. De milieu-impact van een truck wordt vooral veroorzaakt door uitlaatemissies. Rob van Dormolen, manager commercial aftermarket bij Volvo Truck Nederland: "Steeds meer Nederlandse en Europese steden voeren milieuzones in. De Duitse overheid gaat zelfs schonere trucks bevoordelen door het berekenen van lagere Mauttarieven. Al met al is het voor de klant essentieel hier op in te spelen. Een klant met een Euro 2 of Euro 3-voertuig krijgt nu te maken met een extra kostenpost. Wij komen hem graag tegemoet."

De roetfilters van Volvo komen volgens Van Dormolen tot een reductie van ruim negentig procent van de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals koolmonoxide, koolwaterstof en roetdeeltjes.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding