Op de stand van Italdesign Giugiaro werd in Genève de Frazer Nash Namir onthuld, ’s werelds allersnelste hybride. Voor het ontwerp van deze conceptauto is het toonaangevende Italiaanse ontwerphuis Italdesign Giugiaro verantwoordelijk. De Frazer Nash Namir is uitgerust met Vredestein Ultrac Sessanta’s die ook zijn ontworpen door Vredestein’s partner Giugiuaro. Na de primeur in Genève wordt deze auto voor het eerst getoond in Nederland op de stand van Vredestein tijdens de AutoRAI in hal 3, standnr. 210. Vredestein zal hier zelf ook haar nieuwste co-creatie met Giugiario tonen, een nieuwe zuinige en stille zomerband: de Ultrac Cento.
Frazer Nash is een automerk dat tussen de jaren twintig en zestig diverse auto’s heeft geproduceerd. De naam van dit  automerk is inmiddels door Frazer Nash Research geadopteerd, een bedrijf dat hybridesystemen voor onder andere auto’s ontwikkelt. Voor deze unieke conceptcar keert de merknaam voor één keer terug op een auto.
Giugiaro ontwierp de koolstofvezel carrosserie van de Frazer Nash Namir, die samen met de achterwielophanging slechts 110 kilo weegt. De Frazer Nash is een zogenaamde seriehybride. Hij heeft vier elektromotoren en een rotatiemotor die dient als hulpmotor om de accu’s op te laden. De Namir gaat in 3,5 seconden van 0 naar 100 km per uur en vanuit stilstand naar 200 km/u in 10,4 seconden en heeft als topsnelheid 300 km per uur. Het verbruik is één liter brandstof op 39 kilometer en een CO2-uitstoot van 60 gram per km. Met zijn vijftig liter tank heeft de Namir een actieradius van tweeduizend kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding