De plannen voor de premie zijn nog in ontwikkeling, dus van een officiële regeling is nog geen sprake. Maar volgens The Times komen ze zeer waarschijnlijk neer op een subsidie van omgerekend iets meer dan tweeduizend euro. Wie zijn meer dan negen jaar oude wagen wegdoet en een nieuwe of jonge occasion koopt, kan rekenen op deze rijksbijdrage.

Ook in Nederland vindt momenteel overleg plaats binnen het kabinet over een soortgelijke regeling. De maatregel moet zowel het milieu als de economie ten goede komen. RAI Vereniging en Bovag zijn sterk voorstander van de maatregel. Vorige maand bleek in Duitsland dat de verkoop van nieuwe auto’s (vooral de kleinere modellen) een flinke duw in de rug had gekregen. Met dank aan de sloopregeling, die bij onze oosterburen neerkomt op 2500 euro. In België daarentegen is besloten geen wrakkenpremie te verstrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding