GM is er wel erg blij mee. "De nieuwe Camaro voorziet in een interessante combinatie van prestaties, comfort en geavanceerde technologie," zegt Ed Peper, Chevrolet general manager en General Motors vice president. "Het is een ideale auto voor een generatie van enthousiaste liefhebbers, jong en oud. De Camaro doet recht aan zijn voorganger met daarbij een doordacht, eigentijds ontwerp."

De Camaro is gebaseerd op een nieuw platform voor achterwielaangedreven auto’s dat wereldwijd zal worden toegepast en zet de toon voor de ontwikkeling en het design van GM-auto’s. De oorspronkelijke conceptauto is ontworpen in de Verenigde Staten, terwijl voor het technische deel teams uit Amerika en Australië verantwoordelijk zijn. De Camaro werd op diverse continenten getest en wordt geproduceerd in GM’s fabriek in Oshawa, Ontario. De Camaro is in Amerika leverbaar vanaf $ 22.995. Nog niet bekend is wanneer de nieuwe Chevrolet Camaro in Europa leverbaar wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding