ECE is een onderneming van Van der Kooi en Hjalmar Engel. Zij willen in 2010 starten met de verkoop van elektrische auto’s in Europa. Vorig jaar is al een partnerschap gestart tussen ECE en Detroit Electric waardoor ECE een leverancier is van technologie voor elektrische auto’s. Verder zal Detroit Electric door ECE gebouwde elektrische voertuigen gaan importeren in de VS. ECE zoekt momenteel op de Europese markt naar potentiële partijen waarmee men een solide distributienetwerk kan opzetten.
Detroit Electric zal zijn elektrische powertrains integreren in de auto’s. Detroit zal bovendien twee elektrische Proton-modellen in licentie gaan bouwen onder de merknaam Detroit Electric. Daarmee krijgt Detroit zijn eerste productiefaciliteit. In 2012 wil Detroit Electric 270 duizend elektrische auto’s op de markt brengen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, China en de VS.

De auto’s zullen in uiterlijk wat afwijken van de Protons die de basis vormen. De stadsauto zou een actieradius hebben van 180 kilometer en het grotere model een actieradius van 325 kilometer.
Detroit Electric zegt in de laatste fase te zijn van de oprichting van twee dochterbedrijven: Detroit Electric Energy (dat de accutechnologie verzorgt) en Detroit Electric Propulsion Lab dat de motor en de besturing fabriceert. Het laatste bedrijf komt naast de Proton-fabriek in Maleisië. De planning is dat er vierhonderdduizend aandrijfunits produceert in 2012.
   

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding