Een maand lang wordt eerst op nationaal niveau de ultieme strijd gestreden op rijvaardigheidsgebied waarbij een efficiënte, zuinige en veilige rijstijl centraal staan. De winnaars van elk land gaan door naar de Europese finale in Stuttgart.

De chauffeurswedstrijd waarbij een efficiënte en zuinige rijstijl wordt gecombineerd met sportieve elementen, wint aan populariteit. Vorig jaar deed een recordaantal van vierduizend deelnemers mee. Dit jaar worden vierenhalfduizend aanmeldingen uit verschillende Europese landen verwacht. De chauffeurs worden elke rit door middel van het FleetBoard Voertuigmanagementsysteem gemonitord op hun rijvaardigheden. Het gaat erom zo zuinig, efficiënt en veilig mogelijk te rijden. Ook het anticiperen op moeilijke omstandigheden op de weg wordt beoordeeld. Dit jaar vinden voor het eerst nationale voorrondes plaats. De winnaars van elk land worden uitgenodigd voor de exclusieve Europese finale in Stuttgart om te strijden voor de felbegeerde titel ‘Beste Mercedes-Benz chauffeur’. De eerste prijs is een DTM VIP-ticket inclusief overnachting voor twee personen. Het winnende bedrijf ontvangt drie maanden lang een Actros-trekker gratis in bruikleen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding