Volkswagen heeft zijn milieupijlen momenteel gericht op de BlueMotion-achtige voorzieningen en op aardgas onder het label EcoFuel. Volkswagen biedt op al zijn aardgasauto’s CO2-neutrale Groen Gas-certificaten. Groen Gas is de verzamelnaam voor gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch materiaal en in het aardgasnet wordt gepompt.

 

De GT24 cng-motor die voor de uithoudingsslag is ontwikkeld, is gebaseerd op de 2.0 turbomotor van de Scirocco GT24. De aardgasvariant heeft een maximumvermogen van bijna 300 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. Behalve met de op aardgas rijdende Scirocco’s doet Volkswagen ook aan de race mee met drie Scirocco’s GT24 met een 2.0 turbo-benzinemotor. ‘De 24-uursrace biedt Volkswagen een aantrekkelijk podium om zijn technische mogelijkheden en expertise te tonen’, zegt Kris Nissen, directeur van Volkswagen Motorsport. ‘Dat jaar nemen we aan de race deel met twee motoren. Hiermee willen we bewijzen dat de diverse motorconcepten van Volkswagen allemaal uitblinken op het gebied van efficiëntie, dynamiek en betrouwbaarheid.’ Een speciaal Nederlands tintje is dat coureur Carlo van Dam een van de Scirocco’s zal besturen.

 

De nieuwe generatie aardgasturbomotoren profiteert van de hoge klopvastheid van aardgas met een octaangetal van ongeveer 130. Daardoor presteren deze motoren beter onder hoge belasting dan motoren op reguliere brandstoffen. Bovendien is aardgas milieuvriendelijker en aantrekkelijk geprijsd. Aardgasmotoren stoten gemiddeld 25 procent minder CO2 uit dan conventionele verbrandingsmotoren en bij de verbranding komt vrijwel geen fijnstof vrij.

 

http://www.volkswagen-motorsport.de

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding