De Nordconnect Trial voert de 34 teams via onder meer Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Zweden, Denemarken, opnieuw Duitsland naar Groningen. De karavaan zal in negen dagen zeven landen en elf steden aandoen en in totaal zo’n drieduizend kilometer afleggen. Voor het eerst in de geschiedenis van tourrallies kunnen moderne auto’s op alternatieve brandstof deelnemen. De deelnemerslijst kent onder meer een Opel Zafira op aardgas en diverse auto’s die rijden op biobrandstof. Natuurlijk staat de rally ook open voor klassiekers van voor 1977 en youngtimers van na 1977.

Peter ten Kate van Nordconnect en drijvende kracht achter het project: ‘Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk maatschappelijk thema. Wij willen daarom het gebruik van auto’s op alternatieve brandstoffen promoten en stimuleren. Daarom is hiervoor een aparte categorie opengesteld. Nooit eerder heeft er een rally plaats gevonden met een aparte deelnemerscategorie voor auto’s op alternatieve brandstoffen. Een klasse apart dus!’

Om na elke etappe snel en betrouwbaar tot een klassement te kunnen komen, zijn alle auto’s voorzien van een transponder. Bijkomend voordeel is dat de auto’s nu permanent gecontroleerd kunnen worden op snelheid. Tevens zullen drie auto’s voorzien zijn van een track & trace systeem. Zij zijn live te volgen via de website www.thetrial.nl .

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding