De compensatie van de CO2-uitstoot geldt overigens alleen voor de eerste 75 duizend kilometer. Alle compensatieprojecten worden gecoördineerd door Climate Care en zijn niet alleen gericht op een beter milieu maar moeten ook voordelen opleveren voor de lokale bevolking, zoals het creëren van banen, verbetering van de leefomstandigheden en het bieden van betere gezondheidszorg. Alle gefinancierde projecten doorlopen een streng en onafhankelijk verificatie- en validatieproces om te waarborgen dat de reductie van CO2-uitstoot ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. De projecten vinden plaats in China, Tadzjikistan, Turkije, Rusland en India.

Land Rover heeft de CO2-uitstoot van zijn toelevering- en distributieketen onder de loep genomen en manieren gezocht om deze uitstoot te reduceren in Europa. Zo worden meerdere leveranciers in één geografisch gebied gebundeld om de capaciteit van een vrachtwagen te optimaliseren. Hierdoor is de helft minder kilometers gereden en is zeventienhonderd ton CO2-uitstoot in één jaar bespaard. De verbeteringen van Land Rover hebben geleid tot toekenning van de World Business Green Award. Land Rover, een typisch suv-merk dat zich kenmerkt door een gemiddeld hoog brandstofverbruik, investeert noodgedwongen in een duurzame toekomst en vermindering van de CO2-uitstoot is daar een belangrijk onderdeel van. Intussen gaat Land Rover door met de ontwikkeling van technieken om uitstoot en brandstofverbruik te verminderen. Bovendien steunt Land Rover natuurbescherming- en humanitaire organisaties met auto’s en donaties, waarbij voor Nederland de stichting Drive Against Malaria van Julia Samuël de belangrijkste is.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding