In 2011 zullen de elektrische auto’s van Renault op grote schaal op de markt worden gebracht en voor iedereen toegankelijk zijn. Renault-Nissan wil toonaangevend worden met de massaverkoop van auto’s met nul uitstoot. De Kangoo Be Bop ZE is een volelektrische auto met een elektromotor van 44 kW (60 pk). De auto krijgt compacte en vernieuwende lithium-ion accu’s die gemaakt worden door AESC (Automotive Electric Supply Corporation), een in april 2007 opgerichte joint venture van Nissan met NEC. Deze accu zou gedurende zes jaar tussen de minimaal tachtig procent van zijn capaciteit moeten behouden, zegt Renault. Maar ten tijde van de marktintroductie zullen de elektrische auto’s van Renault over doorontwikkelde accu’s beschikken met een bereik van 160 kilometer. De Kangoo Be Bop ZE beschikt bovendien over een remenergie-terugwinsysteem.

De Renault-Nissan Alliantie wil ‘toonaangevend’ worden met de verkoop op grote schaal van auto’s met nul uitstoot. De alliantie gaat verrassende samenwerkingsverbanden aan met regeringen, overheden en energiemaatschappijen om de ontwikkeling van massageproduceerde elektrische auto’s overal ter wereld te stimuleren. Tot op heden heeft de alliantie 24 artnerships ondertekend. In januari 2008 deed Renault zijn strategie uit de doeken en werd er aangekondigd dat het merk vanaf 2011 op grote schaal elektrische auto’s op de markt gaat brengen. De Renault-Nissan Alliantie zal met een compleet assortiment elektrische auto’s komen. De eerste volelektrische Nissan zal in 2010 in de Verenigde Staten en in Japan worden geïntroduceerd waarna Nissan vanaf 2012 zijn elektrische auto’s wereldwijd zal gaan verkopen. Renault zegt zijn vol elektro-auto’s vanaf 2011 op de markt brengen, allereerst met een gezinsauto in Israël en in Europa met de nieuwe Kangoo als bedrijfswagenuitvoering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding