In deze marathon draait alles om techniek en duurzame mobiliteit. Ruim tweehonderd teams van scholieren en studenten uit 29 Europese landen reden in het Duitse Lausitz zo ver mogelijk op één liter brandstof. Nederland had met zeven teams dit jaar een recordaantal deelnemers aan de startlijn. The Hydro Cruisers uit Den Haag eindigden als tweede in de categorie UrbanConcept auto’s. Hun voertuig Sharky 2.5 legde 804 kilometer af op één liter brandstof. Het Nederlandse team Roses-4-Eco had het beste resultaat in de categorie voor Prototypes die rijden op alternatieve diesel (114 km). Eco-Runner van de TU Delft kreeg zijn brandstofcel niet aan de praat, net als team Triple-X uit Amsterdam. De Green Guardians uit Den Haag hadden aanhoudende problemen met hun aandrijving. Dit team kreeg wel een bijzondere vermelding in de categorie ‘Eco-friendly’ voertuigen. De LeekBurners van de middelbare school Lindenborg uit Leek reden de race uit met een verbruik van 72 kilometer op één liter brandstof. Team Phidippides van de Hogeschool Rotterdam wist op waterstof 607 kilometer af te leggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding