Volvo Car Corporation en Vattenfall lanceerden in januari 2007 een project om de technologie van plug-in te ontwikkelen en te testen. ‘We investeren miljoenen euro’s om in 2012 in Zweden plug-in dieselhybrides in serieproductie te kunnen nemen. Dit is een belangrijke zakelijke ontwikkeling voor ons. Door de samenwerking met Vattenfall zijn we sneller in staat onze klanten auto’s aan te bieden die milieuvriendelijk zijn’, zegt Stephen Odell, ceo van Volvo Car Corporation.

Naast de thuismarkt Zweden krijgt de Nederlandse markt de hoogste prioriteit bij de introductie van Volvo’s plug-in. De productie start in 2012 en de auto zal zo snel mogelijk in Nederland geïntroduceerd worden. Volvo Cars Nederland onderzoekt op dit moment de mogelijkheden en is in gesprek met diverse energieleveranciers over het opzetten van een proef met demonstratieauto’s op korte termijn.

De ontwikkeling van de plug-in hybrides wordt samen met Vattenvall uitgevoerd en gefinancierd. Volvo Car Corporation produceert de auto’s. Vattenfall ontwikkelt de oplaadsystemen en voorziet de auto’s van elektriciteit.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding