De zogeheten Green Collection omvat modellen die maximaal 140 gr/km of minder uitstoten. Dat is de (vrijwillige) norm die is vastgesteld door de Europese Unie voor de Europese Automobiel Associatie. Meer dan de helft van de Green Collection zit op of onder 120 gr/km uitstoot.

Hertz zegt als enige grote autoverhuurbedrijf de mogelijkheid te bieden om een auto te reserveren uit een uitgebreide vloot auto’s met een lagere CO2 uitstoot. Het wil "een nieuwe groene standaard voor de Europese autoverhuurindustrie neerzetten."

In Nederland bevat de Green Collection de Fiat Panda, Toyota Prius, Opel Zafira CNG en Opel Combo CNG. Bovendien heeft Hertz haar vloot in Nederland uitbreid met elektrische scooters. In België en Luxemburg gaat het om Volkswagen Polo, Volkswagen Golf en BMW 318.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding