In Zeeuwsch-Vlaanderen is het openbaar vervoer niet optimaal, aldus directeur Loes den Dolder van Auto France. En een auto de hele dag voor de deur hebben staan, is vaak ook geen optie en een de bekende aanbieders van deelauto’s ontbreken ook in de regio.   "Voor veel mensen is een eigen auto te duur en kan een deeltijdauto een goed alternatief zijn. Bovendien willen sommige mensen terug van twee auto’s naar een. de problemen die daardoor ontstaan kan men oopvangen met een deeltijdauto."  Via www.zeelandgroen.nl/ kan  de klant vanaf 29 euro per dag de deeltijdauto regelen. Wil men meer luxe (bijvoorbeeld airco) komt er vijf euro per dag bij. Het betreft kleine zuinige auto’s (C1 en 107) met een a-label. Reserveren gaat via internet en zeven dagen in de week kan de deeltijdauto worden opgehaald. Er is ook een brengservice mogelijk.

 

Den Doelder heeft om het concept een groene uitstraling te geven ook CO2-compensatie geregeld en werkt aan eventuele subsidies van de gemeente of van de woningcorporatie. Loes den Dolder: "We willen proberen in bepaalde woonkernen auto’s neer te zetten. Voor veel van de bewoners zou het een uitkomst zijn. We zijn erover in overleg met de gemeente en de woningcorporatie."

 

Milieuwethouder Glenn de Kraker van Hulst en Ives den Doelder van Zeelandgroen.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding