Moederbedrijf Daimler past driecilinders al geruime tijd toe in de Smart. Het wil ze echter ook in de A-, B- en C-klasse. Voor die operatie zoekt het momenteel een technische partner. "Voor Mercedes worden nu ook de driecilinders relevant", zegt ontwikkelingschef Thomas Weber in een interview met het Duitse blad Auto Motor und Sport. Tegelijk echter relativeert hij geen grote verkoopaantallen te verwachten met deze motorisering.

Parallel aan de downsizing wil Weber dat de Mercedes-modellen op dieet gaan. In de C-klasse bijvoorbeeld acht hij honderd kilo gewichtsreductie realistisch. Daar bovenop wil Daimler vanaf 2012 komen met hybrides, op basis van zelf ontwikkelde li-ionaccu’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding