Gedeputeerde De Jong riep bij de opening het Rijk op extra vaart te zetten achter de introductie van schone brandstoffen. Een voorbeeld is schone brandstoffen verplicht op de pomp stellen langs snelwegen – zoals dat in Zweden het geval is.

Provincie Utrecht is qua verkeer de drukste provincie van Nederland. De uitstoot van broeikasgassen is daardoor hoog en de drukte heeft negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit en gezondheid. De provincie wil de introductie van schone brandstoffen daarom versnellen en ziet aardgas als een ideale, marktgeschikte oplossing. Zelf steekt de provincie Utrecht 3,6 miljoen euro in de introductie van aardgas en het klimaatneutrale biogas. Eind 2009 telt Nederland circa vijftig, geografisch gespreide aardgaspompen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding