Dit beeld komt naar voren uit de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt door Auto Recycling Nederland (ARN). Van de ingeleverde voertuigen hebben 96 procent een  benzinemotor. Het grootste gedeelte van de te demonteren auto’s – ongeveer zeventig procent – is gebouwd in de periode 1992 tot en met 1995. Er worden relatief veel Fords, Opels en Peugeots ingeleverd. Maar die merken zijn ook favoriet als aan te schaffen auto, net als Fiat. In ruim tachtig procent van de gevallen wordt een gebruikte auto aangeschaft.

ARN is verantwoordelijk voor de uitvoering van De Nationale Sloopregeling. Om autobedrijven optimaal te ondersteunen is een speciaal systeem ontwikkeld met de naam WASA (WebApplicatie Sloopregeling Autobedrijven). Deze eerste cijfers zijn afkomstig uit WASA. Zo’n 5300 autobedrijven maken gebruik van dit systeem. Meer dan de helft van die autobedrijven heeft meer dan één transactie laten noteren.

Voor De Nationale Sloopregeling zijn inmiddels al vijfduizend ingeleverde auto’s daadwerkelijk gedemonteerd, De verwerking van de eerste tienduizend brengt bijvoorbeeld al ruim vijfhonderd ton aluminium terug in de kringloop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding