De regering streeft een gidsfunctie na op dit vlak, blijkt uit een plan van aanpak waarop RTL Nieuws de hand heeft weten te leggen. Het Rijk zou een bedrag van 65 miljoen euro ter beschikking stellen voor ontwikkeling; het bedrijfsleven zou wat het kabinet betreft over de brug moeten komen met een miljard euro.

In het plan is sprake van de oprichting van een Formule E-team, waarin overheid en bedrijfsleven de marktontwikkelingen volgen. Proeven met elektrische auto’s en een infrastructuur voor opladen maken daar deel vanuit. In mei liet minister Eurling zich bij de presentatie van de Think City, de eerste Europees goedgekeurde volledig elektrische auto, lovend uit over de toekomst van deze aandrijving. Hij kondigde toen aan nog voor de zomer te komen met een actieplan om de introductie van duurzaam aangedreven auto’s te stimuleren. Wat Eurlings betreft zou de overheid als eerste grote klant kunnen optreden en elektrische dienstauto’s kunnen aanschaffen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding