Het merk kondigt de komst aan in 2010 van twee hybrides (benzine/elektriciteit). Een ervan is de vijfdeurs hatchback Fit, die we in Europa beter kennen als Jazz. Verder zal Honda een sterker gemotoriseerde hybride gaan leveren, met twee elektromotoren en een benzinemotor à la de Toyota Prius.

De aangekondigde hybride versie van de Fit/Jazz bevestigt Honda’s strategie om sterk te gaan concurreren op prijs. Mede door te werken met één elektromotor kan de Fit een vanafprijs krijgen van omgerekend zestienduizend euro (20.400 dollar). Voorlopig zal de Fit trouwens nog niet als hybride naar Europa komen: topman Takanobu Ito heeft weliswaar aangekondigd dat het model eind 2010 debuteert op de thuismarkt maar niets gezegd over andere markten.

Honda hoopt de wereldwijde verkoop van zijn aantallen hybrides te verhogen naar een half miljoen, aan het begin van het komende decennium. Dat komt overeen met vijftien procent van Honda’s huidige verkoopvolume. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding