ARN verwacht vanaf volgend jaar het recyclingpercentage te kunnen verhogen. Dat komt door de introductie van post shredder technologie (PST). Vanaf het tweede kwartaal van 2010 zal de in Tiel gesitueerde PST-fabriek operationeel zijn. Het Nederlandse recyclingsysteem voldoet hiermee ruim aan de Europese regelgeving.

In 2008 zijn 178.450 afgedankte auto’s volgens de ARN-systematiek milieuverantwoord gerecycled. ARN verwacht in 2009 een groter aantal auto’s te verwerken, wat vooral veroorzaakt wordt door de Nationale Sloopregeling. Sinds de invoering hiervan (eind mei) is het aantal voor demontage aangemelde auto’s verdubbeld. De verwachting is dat volgend jaar tweehonderdduizend voertuigen zullen worden gerecycled. Eerder dit jaar constateerde ARN nog een afname van twee procent over 2008 ten opzichte van 2007.  

 ARN duurzaamheidverslag 2008.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding