Dat zegt Michael van der Sande van de Amerikaanse producent van elektrische sportauto’s, zo meldt FEM Business. In Londen is al een Tesla Store in de steden München, Monaco en een plaats ergens in Zwitserland volgen binnenkort. Voor het eind van het jaar zou de vestiging in de Benelux volgen want Nederland zou een ideaal terrein zijn door de gunstige belastingmaatregelen. Rogier Kroymans (de zoon van Frits) leidt de Benelux-activiteiten.
De locatie voor de winkel is niet bekend. Het moet een ‘social meetingpoint’ worden en de grote stad zou passen bij het hippe imago. Tesla, deels eigendom van Daimler, maakt nu alleen een roadster maar in de toekomst ziet men veel mogelijkheden voor het Model S, een vijfpersoons sedan die eind 2011 op de markt komt.

Zie ook: Eerste Nederlandse centrum voor elektrische voertuigen 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding