Balkenende krijgt elektrische Mitsubishi iMiev

Premier Jan Peter Balkenende nam in Tokio de eerste iMiev, de geheel elektrische auto van Mitsubishi, officieel in ontvangst. De auto is door de Nederlandse ambassade in Japan gekocht. Het gaat om een oranje auto met het Nederlandse rijkslogo erop.

Balkenende sprak dinsdag uitgebreid met president Osamu Masuko van Mitsubishi Motors Corporation (MMC). MMC zegde toe Nederland te steunen met het Elektrische Voertuigen Promotie Plan. Dat actieplan Elektrische Voertuigen is door de Nederlandse overheid in juni gelanceerd. Er komt subsidie voor proeftuinen om elektrische voertuigen te testen. De Nederlandse overheid heeft Mitsubishi gevraagd deel te nemen in de werkgroep E-team. In deze werkgroep zit zowel de overheid als de private sector om het elektrisch vervoer in Nederland te onderzoeken en promoten. MMC heeft al een memorandum of understanding getekend met Monaco, IJsland en Hong Kong voor het testen en promoten van elektrische auto’s. Mitsubishi heeft diverse i-MiEV’s geleverd aan verschillende overheden.

Balkenende brengt sinds zaterdag 24 oktober een bezoek aan Japan, waarmee Nederland dit jaar vierhonderd jaar handelsbetrekkingen viert. In een toespraak schetste hij dinsdag de noodzaak om, gezien de gevolgen van de economische crisis, wereldwijd samen te werken om meer solidariteit, stabiliteit en duurzaamheid te krijgen. De problemen zijn te groot om door landen alleen opgelost te kunnen worden, aldus de premier. Balkenende benadrukte opnieuw dat protectionistische maatregelen slecht zullen uitpakken. Hij heeft afgelopen dinsdag op de Keio Universiteit in Tokio ook een eredoctoraat in ontvangst genomen. En maandag had de premier een ontmoeting met de Japanse keizer Akihito.

Balkenende krijgt elektrische Mitsubishi iMiev - Automobielmanagement.nl

Balkenende krijgt elektrische Mitsubishi iMiev

Premier Jan Peter Balkenende nam in Tokio de eerste iMiev, de geheel elektrische auto van Mitsubishi, officieel in ontvangst. De auto is door de Nederlandse ambassade in Japan gekocht. Het gaat om een oranje auto met het Nederlandse rijkslogo erop.

Balkenende sprak dinsdag uitgebreid met president Osamu Masuko van Mitsubishi Motors Corporation (MMC). MMC zegde toe Nederland te steunen met het Elektrische Voertuigen Promotie Plan. Dat actieplan Elektrische Voertuigen is door de Nederlandse overheid in juni gelanceerd. Er komt subsidie voor proeftuinen om elektrische voertuigen te testen. De Nederlandse overheid heeft Mitsubishi gevraagd deel te nemen in de werkgroep E-team. In deze werkgroep zit zowel de overheid als de private sector om het elektrisch vervoer in Nederland te onderzoeken en promoten. MMC heeft al een memorandum of understanding getekend met Monaco, IJsland en Hong Kong voor het testen en promoten van elektrische auto’s. Mitsubishi heeft diverse i-MiEV’s geleverd aan verschillende overheden.

Balkenende brengt sinds zaterdag 24 oktober een bezoek aan Japan, waarmee Nederland dit jaar vierhonderd jaar handelsbetrekkingen viert. In een toespraak schetste hij dinsdag de noodzaak om, gezien de gevolgen van de economische crisis, wereldwijd samen te werken om meer solidariteit, stabiliteit en duurzaamheid te krijgen. De problemen zijn te groot om door landen alleen opgelost te kunnen worden, aldus de premier. Balkenende benadrukte opnieuw dat protectionistische maatregelen slecht zullen uitpakken. Hij heeft afgelopen dinsdag op de Keio Universiteit in Tokio ook een eredoctoraat in ontvangst genomen. En maandag had de premier een ontmoeting met de Japanse keizer Akihito.