Die en andere conclusies leverde de eerste bijeenkomst op van het Platform Elektrische Mobiliteit van RAI Vereniging. Via stellingen bespraken de aanwezigen heikele punten rond elektrisch rijden. Aan het einde van de middag trokken ze enkele conclusies. Zo vonden de deelnemers dat de accutechnologie voor elektrisch autorijden nog in de kinderschoenen staat. De vraag is hoe ze zich ontwikkelt in de nabije toekomst. Aandacht behoeft volgens de deelnemers verder de veiligheid van elektrische voertuigen in het verkeer. De verschillende proeftuinen bieden kansen om voorop te lopen met ervaringen met elektrisch vervoer.

Uit de aanwezigen is een denktank samengesteld, die in januari een voorstel uitwerkt over thema’s die het Platform Elektrische Mobiliteit komend jaar oppakt. De denktank herbergt vertegenwoordigers uit de auto-industrie, gemotoriseerde tweewielers, auto-onderdelen, importeurs van nieuwe elektrische vervoermiddelen, steps en honderd procent elektrische personenauto’s.

Het platform zelf gaat verder met de uitwerking van het beursconcept ‘Straat van de Toekomst’, waarin het grote publiek kan kennismaken met onder meer elektrische mobiliteit en de verduurzaming van mobiliteit in brede zin.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding