In achttien Europese landen, worden vier kandidaten gekoppeld aan vier Peugeots: een 207 HDi 90pk, een 308 HDiF 110pk, een 3008 HDiF 110pk en en een 5008 HDiF 110pk. Het doel is een afstand van duizend kilometer af te leggen en zo min mogelijk te verbruiken.

De inschrijving voor de Peugeot Eco Cup staat open van 13 januari tot 10 februari 2010 en loopt via de achttien nationale internetsites van Peugeot of op www.ecocup.peugeot.com. In elk land worden de vier kandidaten en hun teamgenoot door een deskundige jury gekozen. Met een exact gelijk gewicht per model, vertrekken de 72 Peugeots zondag 28 februari vanuit Parijs naar Genève via een parcours van duizend kilometer, dat in minimaal dertig uur en maximaal 36 uur moeten worden afgelegd.

Vier kandidaten zullen hun zuinige rijden beloond zien. Voor de beste score per model staat eenzelfde nieuwe Peugeot klaar als prijs. De aankondiging hiervan en de overhandiging van de sleutels van de vier nieuwe auto’s zal op 2 maart plaatsvinden op de Peugeot-stand van de Autotentoonstelling van Genève.

Met het organiseren van deze Eco Cup wil Peugeot de automobilist laten zien hoe eenvoudig het is zuinig te rijden. Peugeot bevindt zich tussen de Europese leiders op het gebied van laag verbruik en uitstoot: in 2009 had de helft van de in Europa verkochte Peugeots een CO2-uitstoot van minder dan 130 gram per kilometer.