De overeenkomst is getekend door Martin Soler, de minister van innovatie, wetenschap en bedrijfsleven van de regio, en door de directeur van Renault Spanje. Beide zullen proberen vormen van samenwerking te vinden om het gebruik van elektrische auto’s te promoten. Er komt een pilotonderzoek vanuit het Andalusische Technologiepark (PTA) naar het gebruik van elektrische auto’s en wat daarvoor nodig is. Bovendien zal de stad Malaga een leidende rol gaan spelen in Smartcity, een testprogramma voor het rijden en gebruiken van elektrische auto’s.

Verder gaat men bepalen welke bedrijven en gemeenteraden partner in het plan kunnen worden, worden potentiële gebruikers geïnformeerd en aan technici worden workshops geven. Al eerder is een soort overeenkomst gesloten met de stad Barcelona. Daar is het plan een vloot van elektrische auto’s te realiseren met tweehonderd oplaadpunten in de stad.

        

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding