Naar verwachting wordt de transactie in het eerste kwartaal van 2010 afgerond.

In ruil voor hun geldelijke ondersteuning worden de investeerders – HSBC, Morgan Stanley Investment Management en Lazard Asset Management – aandeelhouder van Better Place. De financiering stelt het bedrijf in staat zijn internationale reikwijdte te  vergroten en het schema voor R & D te realiseren.

Met een investering van 125 miljoen dollar heeft HSBC de leiding in het consortium. Het noemt de transactie "een van de grootste financiële investeringen in zijn soort" en verwerft een aandeel van tien procent in Better Place. Topman Kevin Adeson van HSBC neemt plaats in de Board of Directors. Hij ziet de infrastructuur van Better Place voor het snel wisselen van accupakketten als dé technische en commerciële oplossing om elektrisch autorijden op korte termijn acceptabel te maken voor een massapubliek. "We verwachten dat veel landen en steden ons model zullen omarmen, vooral in markten die de elektrische auto propageren."

Better Place wil eind 2011 in Israël en Denemarken een infrastructuur voor elektrisch rijden lanceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding