De applicatie, die de naam Traffical meekrijgt, werd bedacht door een aantal bevriende zakenmensen. Technisch gezien koppelt het systeem agendabeheer en reisinformatie wanneer de gebruiker dat nodig heeft. De reistijd en route kan worden bepaald vanuit bekende programma’s als Outlook en de agenda van Blackberry. 

Wanneer Traffical vertraging ontdekt op de route naar een afspraak, wordt de gebruiker hiervan op de hoogte gesteld door middel van een email of sms en kan hier zodoende beter op reageren. Daarmee onderscheidt de applicatie zich van soortgelijke systemen door dit vooraf te laten weten en niet wanneer de gebruiker al onderweg is.

De bedenkers van Traffical noemen het syteem een alternatief voor rekeningrijden omdat dit concept tijdverlies in het verkeer beperkt door slimmer te plannen. De plug-in is gratis te downloaden van www.traffical.com en de gebruiker betaalt alleen wannneer hij kiest voor SMS-notificatie. De applicatie is bedoelt voor zowel individuelen als bedrijven: Athlon Carlease en Boer & Croon hebben al toegezegd Traffical het komende halfjaar te zullen uitproberen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding