Tijdens de opening heeft Better Place bekendgemaakt dat er inmiddel 92 fleetowners hebben getekend voor deelname aan het project met elektrische auto’s in Israël. Bovendien is er een partnerschap gesloten met Dor Alon, een van de grootste exploitanten van benzinestations in Israël, voor de ontwikkeling van accuwisselstations bij de pompstations van Dor Alon. De fleetowners zullen samen 45 duizend auto’s met verbrandingsmotoren vervangen door elektrische auto’s van Renault vanaf het moment dat die beschikbaar zijn in 2011.

De opening van het wisselstation is een belangrijk moment voor Better Place. Die wil volgend jaar in Israël en Denemarken namelijk commercieel op de markt komen. Het station op het terrein van Pi Glilot in Ramat HaSharon. Dat is een van de laatste opslag- en distributiecentra van benzine in Israël. Het centrum van Better Place biedt een virtuele ervaring en een testbaan met een elektrische auto. Men verwacht in het eerste jaar tienduizenden belangstellenden te kunnen verwelkomen en zal vanaf 2011 de elektrische Renault Fluence ZE gaan inzetten.

 

   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding