Kwart Nederlandse huishoudens heeft winterbanden

Door de sneeuwval en aanhoudende gladheid is er een run op winterbanden onstaan. De Vereniging VACO schat dat er al zo’n miljoen exemplaren verkocht zijn.

Seizoen 2009/2010 is daarmee koploper op het gebied van winterbandenverkoop . Vorig seizoen werden er nog 700.000 banden aangeschaft.

Uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van BOVAG, blijkt dat 26 procent van de huishoudens winterbanden onder de auto heeft. "Consumenten zien winterbanden dan ook niet meer als een luxeproduct, maar als een noodzakelijke voorziening om de veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden te garanderen," zo zegt Edwin Brinksma van VACO.

Winterbanden zijn niet alleen bij winterse omstandigheden in het voordeel. Door de samenstelling hebben ze al meer grip op het wegdek bij temperaturen onder zeven graden Celcius.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Een belangrijke stap in de goede richting. Het verplicht stellen van winterbanden is wellicht niet haalbaar, maar om iedereen zo ver te krijgen dat het percentage gebruikers nog verder stijgt, is een regeling zoals in Duitsland het overwegen waard.(In Duitsland kan je in het geval van een ongeval als automobilist voor een deel aansprakelijk worden gesteld indien blijkt dat je auto niet is voorzien van adequate winter-uitrusting. Hieronder vallen winterbanden, voldoende ruitensproeivloei-stof e.d.)

Geplaatst door: Robert-Jan de Bree op
Kwart Nederlandse huishoudens heeft winterbanden - Automobielmanagement.nl

Kwart Nederlandse huishoudens heeft winterbanden

Door de sneeuwval en aanhoudende gladheid is er een run op winterbanden onstaan. De Vereniging VACO schat dat er al zo’n miljoen exemplaren verkocht zijn.

Seizoen 2009/2010 is daarmee koploper op het gebied van winterbandenverkoop . Vorig seizoen werden er nog 700.000 banden aangeschaft.

Uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van BOVAG, blijkt dat 26 procent van de huishoudens winterbanden onder de auto heeft. "Consumenten zien winterbanden dan ook niet meer als een luxeproduct, maar als een noodzakelijke voorziening om de veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden te garanderen," zo zegt Edwin Brinksma van VACO.

Winterbanden zijn niet alleen bij winterse omstandigheden in het voordeel. Door de samenstelling hebben ze al meer grip op het wegdek bij temperaturen onder zeven graden Celcius.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Een belangrijke stap in de goede richting. Het verplicht stellen van winterbanden is wellicht niet haalbaar, maar om iedereen zo ver te krijgen dat het percentage gebruikers nog verder stijgt, is een regeling zoals in Duitsland het overwegen waard.(In Duitsland kan je in het geval van een ongeval als automobilist voor een deel aansprakelijk worden gesteld indien blijkt dat je auto niet is voorzien van adequate winter-uitrusting. Hieronder vallen winterbanden, voldoende ruitensproeivloei-stof e.d.)

Geplaatst door: Robert-Jan de Bree op