In achttien Europese landen heeft een jury, samengesteld uit journalisten en vertegenwoordigers van het merk, vier kandidaten gekozen. Er is één kandidaat voor iedere Peugeot waarmee de competitie eind februari gereden wordt: 207 HDi 90pk, 308 HDiF 110pk, 3008 HDiF 110pk en 5008 HDiF 110pk. Ter voorbereiding van de wedstrijd volgt iedere kandidaat met een zelfgekozen teamgenoot eerst een ééndaagse cursus Zuinig Rijden in een vergelijkbare Peugeot. De Nederlandse kandidaten (een vrouw en drie mannen) gaan dan doen bij het ANWB test- en trainingscentrum in Lelystad. De kandidaten zijn verkozen op basis van hun motivatie en hun antwoorden op de gestelde vragen. 

 

De start van de Peugeot Eco Cup is op zondag 28 februari 2010 voor het hoofdkantoor van Peugeot op de Avenue de la grande Armée in Parijs. Vanaf negen uur ’s ochtends starten de 72 deelnemende auto’s voor een vastgestelde route van duizend kilometer om maandagavond in Annecy (Zwitserland) aan te komen. Jean-Marc Gales, directeur van Automobiles Peugeot, zal op dinsdag 2 maart op de persdag van de autosalon in Genève de sleutels van een nieuwe auto overhandigen aan de meest zuinige rijder of rijdster in iedere categorie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding