Elektrische Tata Nano binnen drie jaar in Europa

Tata presenteert de Tata Nano EV op de salon van Genève. Het Indiase bedrijf heeft al een elektrische versie van de Tata Indica Vista die nog dit jaar in een ‘beperkt’ aantal Europese landen zal worden geïntroduceerd. De Nano EV zal nog tweeënhalf tot drie jaar op zich laten wachten.

Dat zei vice-voorzitter Ravi Kant van Tata Motors. Vorig jaar introduceerde Tata al een speciale versie van de Nano voor Europa, de Nano Europe, met de bedoeling binnen enkele jaren een intrede te doen op delen van de Europese markt. In India zelf zijn inmiddels de eerste honderdduizend Nano’s geleverd aan de ‘gekozen’ kopers. De auto krijgt ter plekke goede kritieken, zo blijkt bijvoorbeeld uit het winnen van de 2010 ICOTY (India Car of The Year), een award die wordt toegekend door zes autopublicaties.

 

Ravi Kant presenteerde ook Carl-Peter Forster als nieuwe ceo van Tata Motors op de door de pers overspoelde Geneefse stand. Verder was ook Ralph Speth aanwezig, die onder Forster zal opereren als ceo van de luxe divisie Jaguar Land Rover. De benoeming van Forster zal vooral een positief effect moeten hebben op de internationalisering van Tata Motors, is de redenering van topman Ratan Tata. Hij was voor het eerst niet zelf aanwezig in Genève.

   

Elektrische Tata Nano binnen drie jaar in Europa - Automobielmanagement.nl

Elektrische Tata Nano binnen drie jaar in Europa

Tata presenteert de Tata Nano EV op de salon van Genève. Het Indiase bedrijf heeft al een elektrische versie van de Tata Indica Vista die nog dit jaar in een ‘beperkt’ aantal Europese landen zal worden geïntroduceerd. De Nano EV zal nog tweeënhalf tot drie jaar op zich laten wachten.

Dat zei vice-voorzitter Ravi Kant van Tata Motors. Vorig jaar introduceerde Tata al een speciale versie van de Nano voor Europa, de Nano Europe, met de bedoeling binnen enkele jaren een intrede te doen op delen van de Europese markt. In India zelf zijn inmiddels de eerste honderdduizend Nano’s geleverd aan de ‘gekozen’ kopers. De auto krijgt ter plekke goede kritieken, zo blijkt bijvoorbeeld uit het winnen van de 2010 ICOTY (India Car of The Year), een award die wordt toegekend door zes autopublicaties.

 

Ravi Kant presenteerde ook Carl-Peter Forster als nieuwe ceo van Tata Motors op de door de pers overspoelde Geneefse stand. Verder was ook Ralph Speth aanwezig, die onder Forster zal opereren als ceo van de luxe divisie Jaguar Land Rover. De benoeming van Forster zal vooral een positief effect moeten hebben op de internationalisering van Tata Motors, is de redenering van topman Ratan Tata. Hij was voor het eerst niet zelf aanwezig in Genève.