ANWB, Natuur en Milieu: ruimere keus aan zuinige auto’s

Wie op zoek is naar een zuinige auto heeft een steeds ruimere keus. Dat blijkt uit de jongste editie van de Top10’s Zuinige Auto’s, die elk kwartaal wordt uitgebracht door de ANWB en Stichting Natuur en Milieu.

Inmiddels tellen de diverse toptiens vijftien modellen met een uitstoot van minder dan 100 g/km: drie op benzine, twaalf op diesel en twee hybride. In de categorie middelgroot diesel bezetten vijf auto’s, met een uitstoot van 99 g/km, de eerste plaats. Ze worden gevolgd door de Lancia Musa 1.3.

In de categorie groot benzine is de Skoda Octavia 1.2 TSI GO op de eerste plaats terecht gekomen. Met een CO2-uitstoot van 134 gr/km is dit de zuinigste middenklasser. Samen met de Volkswagen Passat en de hybride Lexus RX 450h zijn dit de enige benzinemodellen in de categorie groot die voor de gunstige bijtellingregeling voor leaserijders in aanmerking komen. Met de komst van de Toyota Auris is in de categorie middelgroot benzine het aanbod in hybrideauto’s uitgebreid tot vier.

Top tien zuinige benzineauto’s

Top tien zuinige dieselauto’s

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ANWB, Natuur en Milieu: ruimere keus aan zuinige auto’s - Automobielmanagement.nl

ANWB, Natuur en Milieu: ruimere keus aan zuinige auto’s

Wie op zoek is naar een zuinige auto heeft een steeds ruimere keus. Dat blijkt uit de jongste editie van de Top10’s Zuinige Auto’s, die elk kwartaal wordt uitgebracht door de ANWB en Stichting Natuur en Milieu.

Inmiddels tellen de diverse toptiens vijftien modellen met een uitstoot van minder dan 100 g/km: drie op benzine, twaalf op diesel en twee hybride. In de categorie middelgroot diesel bezetten vijf auto’s, met een uitstoot van 99 g/km, de eerste plaats. Ze worden gevolgd door de Lancia Musa 1.3.

In de categorie groot benzine is de Skoda Octavia 1.2 TSI GO op de eerste plaats terecht gekomen. Met een CO2-uitstoot van 134 gr/km is dit de zuinigste middenklasser. Samen met de Volkswagen Passat en de hybride Lexus RX 450h zijn dit de enige benzinemodellen in de categorie groot die voor de gunstige bijtellingregeling voor leaserijders in aanmerking komen. Met de komst van de Toyota Auris is in de categorie middelgroot benzine het aanbod in hybrideauto’s uitgebreid tot vier.

Top tien zuinige benzineauto’s

Top tien zuinige dieselauto’s

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding