Natuur en Milieu en leasesector maken wagenparken versneld zuinig

Athlon Car Lease, Business Lease en ING Car Lease ondertekenen als eerste Nederlandse autoleasebedrijven een contract met Stichting Natuur en Milieu met afspraken om hun wagenparken zuiniger te maken.

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) steunt het initiatief en roept alle Nederlandse leasebedrijven op ook deze Cleaner Car Contracts te tekenen.

Cleaner Car Contracts is een initiatief van Natuur en Milieu in vijf Europese landen. De bedrijven tekenen voor de aankoop van auto’s in 2012 met een gemiddelde uitstoot onder de 120 gr/km (de EU ambitie= 130 gr/km in 2015).  Athlon Car Lease International tekent vandaag in vier van deze vijf landen ook een Cleaner Car Contract.

"Cleaner Car Contracts is goed voor klimaat en milieu, maar juist ook voor bedrijven en berijders. Zuinige leaseauto’s verbruiken immers een stuk minder brandstof en zijn fiscaal aantrekkelijk", aldus Mirjam de Rijk, directeur van Stichting Natuur en Milieu. "Brussel kan bedrijven helpen kosten te besparen door autofabrikanten scherpere CO2-normen op te leggen. Dat stimuleert innovatie zodat er snel nog meer keuze komt in zuinige, zakelijke automodellen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Natuur en Milieu en leasesector maken wagenparken versneld zuinig - Automobielmanagement.nl

Natuur en Milieu en leasesector maken wagenparken versneld zuinig

Athlon Car Lease, Business Lease en ING Car Lease ondertekenen als eerste Nederlandse autoleasebedrijven een contract met Stichting Natuur en Milieu met afspraken om hun wagenparken zuiniger te maken.

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) steunt het initiatief en roept alle Nederlandse leasebedrijven op ook deze Cleaner Car Contracts te tekenen.

Cleaner Car Contracts is een initiatief van Natuur en Milieu in vijf Europese landen. De bedrijven tekenen voor de aankoop van auto’s in 2012 met een gemiddelde uitstoot onder de 120 gr/km (de EU ambitie= 130 gr/km in 2015).  Athlon Car Lease International tekent vandaag in vier van deze vijf landen ook een Cleaner Car Contract.

"Cleaner Car Contracts is goed voor klimaat en milieu, maar juist ook voor bedrijven en berijders. Zuinige leaseauto’s verbruiken immers een stuk minder brandstof en zijn fiscaal aantrekkelijk", aldus Mirjam de Rijk, directeur van Stichting Natuur en Milieu. "Brussel kan bedrijven helpen kosten te besparen door autofabrikanten scherpere CO2-normen op te leggen. Dat stimuleert innovatie zodat er snel nog meer keuze komt in zuinige, zakelijke automodellen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding