Balkenende bekijkt nieuwe technologie Automotive Campus

Tijdens een bezoek aan TNO op de Automotive Campus in Helmond bekeek premier Balkenende een energiezuinige vrachtwagen van Lavans. Het is een testauto die Lavans gebruikt voor bezorging van goederen in Helmond en omgeving.

Die auto is uitgerust met de allerlaatste technologieën om efficiënt met een vrachtauto te rijden. Tijdens de uitleg kon de minister-president met eigen ogen zien hoe die in Nederland ontwikkelde technische vernieuwingen in de praktijk getest worden. De premier was in Helmond op uitnodiging van de Brabantse commissaris van de koningin Wim van de Donk.

Helmond heeft in Nederland sinds enkele jaren een centrale rol opgebouwd als kenniscentrum in de automotive industrie. De autosector is druk bezig met ontwikkelingen om steeds schonere auto’s te maken. Dat geldt voor personenauto’s maar zeker ook voor vrachtauto’s. Als middelgrote gebruiker van vrachtwagens voor fijndistributie (bezorging) is Lavans uit Helmond betrokken bij innovaties die op dit gebied in Nederland worden ontwikkeld. Lavans (bedrijfskledingbeheer en hygiëneservice) bezoekt met zijn voertuigen wekelijks zesduizend klanten in hele land. Het bedrijf is voor producenten uit de automotive industrie dus geschikt om praktijktesten uit te voeren. "Door onze geavanceerde routeplanningsystemen te combineren met nieuwe technieken, verwachten we binnen vijf jaar brandstofbesparingen te bereiken van enkele tientallen procenten", aldus wagenparkbeheerder Schalks van Lavans.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Balkenende bekijkt nieuwe technologie Automotive Campus - Automobielmanagement.nl

Balkenende bekijkt nieuwe technologie Automotive Campus

Tijdens een bezoek aan TNO op de Automotive Campus in Helmond bekeek premier Balkenende een energiezuinige vrachtwagen van Lavans. Het is een testauto die Lavans gebruikt voor bezorging van goederen in Helmond en omgeving.

Die auto is uitgerust met de allerlaatste technologieën om efficiënt met een vrachtauto te rijden. Tijdens de uitleg kon de minister-president met eigen ogen zien hoe die in Nederland ontwikkelde technische vernieuwingen in de praktijk getest worden. De premier was in Helmond op uitnodiging van de Brabantse commissaris van de koningin Wim van de Donk.

Helmond heeft in Nederland sinds enkele jaren een centrale rol opgebouwd als kenniscentrum in de automotive industrie. De autosector is druk bezig met ontwikkelingen om steeds schonere auto’s te maken. Dat geldt voor personenauto’s maar zeker ook voor vrachtauto’s. Als middelgrote gebruiker van vrachtwagens voor fijndistributie (bezorging) is Lavans uit Helmond betrokken bij innovaties die op dit gebied in Nederland worden ontwikkeld. Lavans (bedrijfskledingbeheer en hygiëneservice) bezoekt met zijn voertuigen wekelijks zesduizend klanten in hele land. Het bedrijf is voor producenten uit de automotive industrie dus geschikt om praktijktesten uit te voeren. "Door onze geavanceerde routeplanningsystemen te combineren met nieuwe technieken, verwachten we binnen vijf jaar brandstofbesparingen te bereiken van enkele tientallen procenten", aldus wagenparkbeheerder Schalks van Lavans.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding