Telefooncel wordt oplaadpunt elektrische auto

Oostenrijk is begonnen met het verbouwen van overbodig geworden telefooncellen tot oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het eerste exemplaar is dinsdag in gebruik genomen voor het hoofdkantoor van Telekom Austria in Wenen.

Dat meldt De Telegraaf. Omdat Oostenrijkers natuurlijk ook allemaal een mobieltje hebben, is Telekom Austria op zoek naar een nieuwe bestemming voor zijn 13,5 duizend openbare telefooncellen. In de alpenrepubliek staan nu nog maar 223 elektrische en 3.559 hybride auto’s geregistreerd. Maar volgens deskundigen ligt dat aantal rond het jaar 2020 boven de vierhonderdduizend. Tijdens een proefperiode is het opladen van een auto aan een voormalige telefooncel gratis.

Het initiatief past naadloos in het plan van Volkswagen AG in Duitsland, dat nadrukkelijk pleit voor een snel aan te leggen fijnmazig netwerk van oplaadstations voor elektrisch aangedreven auto’s. Het is de enige manier om met succes in 2020 in alleen al Duitsland een miljoen elektrische voertuigen op de weg te hebben, zoals de Bondsregering eind vorig jaar als streven heeft neergelegd. De infrastructuur mag niet de achilleshiel zijn voor de doorbraak van de elektro-auto, stelt Volkswagens ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg.  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Telefooncel wordt oplaadpunt elektrische auto - Automobielmanagement.nl

Telefooncel wordt oplaadpunt elektrische auto

Oostenrijk is begonnen met het verbouwen van overbodig geworden telefooncellen tot oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het eerste exemplaar is dinsdag in gebruik genomen voor het hoofdkantoor van Telekom Austria in Wenen.

Dat meldt De Telegraaf. Omdat Oostenrijkers natuurlijk ook allemaal een mobieltje hebben, is Telekom Austria op zoek naar een nieuwe bestemming voor zijn 13,5 duizend openbare telefooncellen. In de alpenrepubliek staan nu nog maar 223 elektrische en 3.559 hybride auto’s geregistreerd. Maar volgens deskundigen ligt dat aantal rond het jaar 2020 boven de vierhonderdduizend. Tijdens een proefperiode is het opladen van een auto aan een voormalige telefooncel gratis.

Het initiatief past naadloos in het plan van Volkswagen AG in Duitsland, dat nadrukkelijk pleit voor een snel aan te leggen fijnmazig netwerk van oplaadstations voor elektrisch aangedreven auto’s. Het is de enige manier om met succes in 2020 in alleen al Duitsland een miljoen elektrische voertuigen op de weg te hebben, zoals de Bondsregering eind vorig jaar als streven heeft neergelegd. De infrastructuur mag niet de achilleshiel zijn voor de doorbraak van de elektro-auto, stelt Volkswagens ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg.  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding