Op die site zal behalve de voordelen van elektrisch rijden ook informatie staan over de werking van een elektrische auto, de milieuaspecten, rijervaringen en gebruikskosten. De Leaf is uitgerust met 48 batterijmodules van elk vier droge cellen, die energie leveren aan de 92 pk sterke elektromotor. De auto kan, als de batterijen compleet leeg zijn, in acht uur tijd worden opgeladen aan een normaal stopcontact of in een half uur aan een snellader.

Nissan Nederland hoopt in de eerste drie maanden van 2011 (het laatste kwartaal van het fiscale jaar van de Japanners) en het daaropvolgende jaar in ons land tweeduizend Leafs te kunnen verkopen. De prijs zal inclusief het accupakket zijn, dat wordt begroot op achtduizend euro. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten dat het accupakket mogelijk zou kunnen worden geleast.

Voor de Leaf geldt de normale Nissan-garantie van drie jaar en op het accupakket zal een garantie van vijf jaar van toepassing zijn.

In de VS gaat de auto net onder 33 duizend dollar kosten. Een prijs voor Nederland is nog niet vastgesteld, maar wordt volgende week verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding