Land Rover NL compenseert uitstoot alle Land Rovers

Land Rover Nederland zegt nu de CO2-uitstoot van elke verkochte Land Rover in Nederland te compenseren. Het resultaat is dat sinds april 2008 Land Rover Nederland bijna dertigduizend ton CO2 compenseert. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van ongeveer 3,3 duizend huishoudens.

Het CO2-compensatieprogramma, een van de vier pijlers van Land Rovers duurzaamheidprogramma Our Planet, wordt beheerd door ClimateCare. De CO2-uitstoot van de Land Rover-fabrieken als de eerste drie jaar of  75 duizend kilometer van elke verkochte Land Rover in Nederland worden gecompenseerd.  volgde in april 2008. Het programma heeft inmiddels 22 projecten.

Het CO2-compensatieprogramma is in 2006 gestart in het Verenigd Koninkrijk. Land Rover Nederland in haar portfolio en dit aantal groeit gestaag. Land Rover steunt steeds vaker technologieën die fossiele brandstoffen vervangen door duurzame energie, voornamelijk windenergie. Het doel is om windenergieprojecten van de grond te krijgen die anders niet hadden plaatsgevonden. Windenergie vermindert niet alleen de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen maar brengt ook de lokale bevolking zichtbare verbeteringen. Zij krijgt elektriciteit en de leefomstandigheden worden beter. De bouw van de windmolens zorgt ook voor werkgelegenheid. Land Rover steunt op dit moment wereldwijd acht windmolenparken.

Land Rover zegt wereldwijd meer dan drie miljoen ton CO2-uitstoot te compenseren, dat is vergelijkbaar met 27 miljoen vluchten van Londen naar Parijs. Het Land Rover CO2-compensatieprogramma is van kracht in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, België, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, het Midden-Oosten, China en Japan.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Land Rover NL compenseert uitstoot alle Land Rovers - Automobielmanagement.nl

Land Rover NL compenseert uitstoot alle Land Rovers

Land Rover Nederland zegt nu de CO2-uitstoot van elke verkochte Land Rover in Nederland te compenseren. Het resultaat is dat sinds april 2008 Land Rover Nederland bijna dertigduizend ton CO2 compenseert. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van ongeveer 3,3 duizend huishoudens.

Het CO2-compensatieprogramma, een van de vier pijlers van Land Rovers duurzaamheidprogramma Our Planet, wordt beheerd door ClimateCare. De CO2-uitstoot van de Land Rover-fabrieken als de eerste drie jaar of  75 duizend kilometer van elke verkochte Land Rover in Nederland worden gecompenseerd.  volgde in april 2008. Het programma heeft inmiddels 22 projecten.

Het CO2-compensatieprogramma is in 2006 gestart in het Verenigd Koninkrijk. Land Rover Nederland in haar portfolio en dit aantal groeit gestaag. Land Rover steunt steeds vaker technologieën die fossiele brandstoffen vervangen door duurzame energie, voornamelijk windenergie. Het doel is om windenergieprojecten van de grond te krijgen die anders niet hadden plaatsgevonden. Windenergie vermindert niet alleen de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen maar brengt ook de lokale bevolking zichtbare verbeteringen. Zij krijgt elektriciteit en de leefomstandigheden worden beter. De bouw van de windmolens zorgt ook voor werkgelegenheid. Land Rover steunt op dit moment wereldwijd acht windmolenparken.

Land Rover zegt wereldwijd meer dan drie miljoen ton CO2-uitstoot te compenseren, dat is vergelijkbaar met 27 miljoen vluchten van Londen naar Parijs. Het Land Rover CO2-compensatieprogramma is van kracht in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, België, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, het Midden-Oosten, China en Japan.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding