Maurits opent Europa’s eerste snellaadstation voor ev’s

Prins Maurits opende in Leeuwarden Europa’s eerste snellaadstation voor elektrische voertuigen.

Het laadpunt maakt opladen van een elektrische auto binnen dertig minuten mogelijk. Het snellaadstation, dat voertuigen oplaadt met Groene Stroom, is onderdeel van een project dat Essent met de Gemeente Leeuwarden, Provincie Friesland, Epyon en Tamoil startte. "Het snellaadstation in Leeuwarden is een stimulans voor elektrisch vervoer en draagt bij aan het vergroten van het rijbereik van elektrische voertuigen", zegt prins Maurits die voorzitter is van het Formule E-team. "Op dit moment worden door ons moederbedrijf RWE op Europees niveau afspraken gemaakt over standaardisering van oplaadpunten", weet Kjell Biezen, manager Electric Transportation van Essent. "De ontwikkeling van snellaadstations wordt daarin meegenomen." De provincie Friesland wil veertigduizend voer- en vaartuigen op duurzame brandstof laten rijden of varen.

 

Naast het snellaadstation wordt ook de biobrandstof E85 aangeboden. Supply manager Cees van de Peppel van oliemaatschappij Tamoil: "Wij participeren in deze pilot in het kader van de energietransitie van fossiele brandstoffen naar alternatieve brandstoffen." Het snellaadstation in Leeuwarden zal in eerste instantie worden gebruikt door elektrische personenbusjes van taxibedrijf Kijlstra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Maurits opent Europa’s eerste snellaadstation voor ev’s - Automobielmanagement.nl

Maurits opent Europa’s eerste snellaadstation voor ev’s

Prins Maurits opende in Leeuwarden Europa’s eerste snellaadstation voor elektrische voertuigen.

Het laadpunt maakt opladen van een elektrische auto binnen dertig minuten mogelijk. Het snellaadstation, dat voertuigen oplaadt met Groene Stroom, is onderdeel van een project dat Essent met de Gemeente Leeuwarden, Provincie Friesland, Epyon en Tamoil startte. "Het snellaadstation in Leeuwarden is een stimulans voor elektrisch vervoer en draagt bij aan het vergroten van het rijbereik van elektrische voertuigen", zegt prins Maurits die voorzitter is van het Formule E-team. "Op dit moment worden door ons moederbedrijf RWE op Europees niveau afspraken gemaakt over standaardisering van oplaadpunten", weet Kjell Biezen, manager Electric Transportation van Essent. "De ontwikkeling van snellaadstations wordt daarin meegenomen." De provincie Friesland wil veertigduizend voer- en vaartuigen op duurzame brandstof laten rijden of varen.

 

Naast het snellaadstation wordt ook de biobrandstof E85 aangeboden. Supply manager Cees van de Peppel van oliemaatschappij Tamoil: "Wij participeren in deze pilot in het kader van de energietransitie van fossiele brandstoffen naar alternatieve brandstoffen." Het snellaadstation in Leeuwarden zal in eerste instantie worden gebruikt door elektrische personenbusjes van taxibedrijf Kijlstra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding