Kwart Amerikaanse Ford-vloot min of meer elektrisch

Ford gaat een bedrag van 135 miljoen euro investeren in drie fabrieken in zijn thuisstaat Michigan om een kwart van zijn modellen al dan niet gedeeltelijk elektrisch te laten rijden. Daartoe zullen in 2012 vijf nieuwe modellen worden geïntroduceerd, drie elektrische en twee hybriden.

Zo’n vijftig ingenieurs zullen worden aangesteld voor een nieuw r&d-center in de buurt van Detroit. Ford is van plan honderdzeventig productiemedewerkers toe te voegen in twee fabrieken. Het is de bedoeling dat de nieuwe modellen binnen het eerstkomende decennium een aanteel van tien tot vijfentwintig procent gaan uitmaken van de wereldwijde verkopen. De autofabrikanten ontwikkelen nieuwe elektrische en hybride auto’s om aan de toekomstige Amerikaanse eisen voor brandstofverbruik te voldoen. Dit jaar zijn, volgens marktonderzoekbureau Autodata, de verkopen van de vier hybrides die Ford bouwt met 55 procent gestegen. Het marktaandeel van de hybride modellen van Ford steeg in de maand april naar 1,6 procent, tweetiende procent meer dan in april 2009.

 

Dit jaar komt Ford in Amerika met een elektrische versie van de Transit Connect en in 2011 met een elektrische Focus. Een half jaar tot een jaar later kunnen ze op de Europese markt verwacht worden. Amerikaanse regelgeving eist in 2016 een brandstofverbruik van 35,5 miles per gallon per autofabrikant. Nu is dat nog 25 mpg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kwart Amerikaanse Ford-vloot min of meer elektrisch - Automobielmanagement.nl

Kwart Amerikaanse Ford-vloot min of meer elektrisch

Ford gaat een bedrag van 135 miljoen euro investeren in drie fabrieken in zijn thuisstaat Michigan om een kwart van zijn modellen al dan niet gedeeltelijk elektrisch te laten rijden. Daartoe zullen in 2012 vijf nieuwe modellen worden geïntroduceerd, drie elektrische en twee hybriden.

Zo’n vijftig ingenieurs zullen worden aangesteld voor een nieuw r&d-center in de buurt van Detroit. Ford is van plan honderdzeventig productiemedewerkers toe te voegen in twee fabrieken. Het is de bedoeling dat de nieuwe modellen binnen het eerstkomende decennium een aanteel van tien tot vijfentwintig procent gaan uitmaken van de wereldwijde verkopen. De autofabrikanten ontwikkelen nieuwe elektrische en hybride auto’s om aan de toekomstige Amerikaanse eisen voor brandstofverbruik te voldoen. Dit jaar zijn, volgens marktonderzoekbureau Autodata, de verkopen van de vier hybrides die Ford bouwt met 55 procent gestegen. Het marktaandeel van de hybride modellen van Ford steeg in de maand april naar 1,6 procent, tweetiende procent meer dan in april 2009.

 

Dit jaar komt Ford in Amerika met een elektrische versie van de Transit Connect en in 2011 met een elektrische Focus. Een half jaar tot een jaar later kunnen ze op de Europese markt verwacht worden. Amerikaanse regelgeving eist in 2016 een brandstofverbruik van 35,5 miles per gallon per autofabrikant. Nu is dat nog 25 mpg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding