Joint venture Daimler BYD voor elektrische auto officieel

Daimler en BYD hebben het contract getekend voor de oprichting van een joint venture (50:50) onder de welluidende naam Shenzhen BYD Daimler New Technology Co. Ltd. voor de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven auto voor de Chinese markt.

Beide partners investeren zeshonderd miljoen yuan (71 miljoen euro) in het nieuwe samenwerkingsverband, dat enerzijds gebruikmaakt van de kennis van Daimler op het gebied van ontwerp en veiligheid en anderzijds van de expertise van BYD ten aanzien van accu-technologie en elektrische aandrijfsystemen. Voor de auto zullen beide ondernemingen een nieuwe merknaam kiezen. Ook de merkenrechten zullen in handen zijn van de twee bedrijven.Wang Chuanfu, bestuursvoorzitter van BYD Company Ltd.: "Daimler en BYD zullen bij de opbouw van een nieuw merk voor elektrische voertuigen gebruik maken van de kracht van beide ondernemingen. Met dit unieke en spannende initiatief willen wij de nieuwe elektro-auto zo snel mogelijk op de markt brengen."

 

Topman Dieter Zetsche van Daimler AG zegt in het bericht: "Onze nieuwe joint venture biedt uitstekende mogelijkheden om het enorme potentieel aan elektromobiliteit in China optimaal te benutten. Wij hebben uitmuntende joint venture-partners in China en de oprichting van het onderzoeks- en technologiecentrum in samenwerking met BYD geeft onze groeiende aanwezigheid op deze belangrijke markt een extra dimensie." Wang en Zetsche ondertekenden het joint venture-contract deze week officieel in Beijing. De concerns hadden op 1 maart al een intentieverklaring getekend. Werkgroepen van ingenieurs en constructeurs van beide ondernemingen begonnen vervolgens met de ontwikkeling van het voertuigconcept. BYD heeft sinds 1995 in de ontwikkeling van accutechnologie geïnvesteerd en is op dit gebied een toonaangevende fabrikant in China.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Joint venture Daimler BYD voor elektrische auto officieel - Automobielmanagement.nl

Joint venture Daimler BYD voor elektrische auto officieel

Daimler en BYD hebben het contract getekend voor de oprichting van een joint venture (50:50) onder de welluidende naam Shenzhen BYD Daimler New Technology Co. Ltd. voor de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven auto voor de Chinese markt.

Beide partners investeren zeshonderd miljoen yuan (71 miljoen euro) in het nieuwe samenwerkingsverband, dat enerzijds gebruikmaakt van de kennis van Daimler op het gebied van ontwerp en veiligheid en anderzijds van de expertise van BYD ten aanzien van accu-technologie en elektrische aandrijfsystemen. Voor de auto zullen beide ondernemingen een nieuwe merknaam kiezen. Ook de merkenrechten zullen in handen zijn van de twee bedrijven.Wang Chuanfu, bestuursvoorzitter van BYD Company Ltd.: "Daimler en BYD zullen bij de opbouw van een nieuw merk voor elektrische voertuigen gebruik maken van de kracht van beide ondernemingen. Met dit unieke en spannende initiatief willen wij de nieuwe elektro-auto zo snel mogelijk op de markt brengen."

 

Topman Dieter Zetsche van Daimler AG zegt in het bericht: "Onze nieuwe joint venture biedt uitstekende mogelijkheden om het enorme potentieel aan elektromobiliteit in China optimaal te benutten. Wij hebben uitmuntende joint venture-partners in China en de oprichting van het onderzoeks- en technologiecentrum in samenwerking met BYD geeft onze groeiende aanwezigheid op deze belangrijke markt een extra dimensie." Wang en Zetsche ondertekenden het joint venture-contract deze week officieel in Beijing. De concerns hadden op 1 maart al een intentieverklaring getekend. Werkgroepen van ingenieurs en constructeurs van beide ondernemingen begonnen vervolgens met de ontwikkeling van het voertuigconcept. BYD heeft sinds 1995 in de ontwikkeling van accutechnologie geïnvesteerd en is op dit gebied een toonaangevende fabrikant in China.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding