Belgen kopen 15 elektrische auto’s

In België zijn in de eerste helft van dit jaar vijftien elektrische auto’s verkocht.

Niet veel, maar wel 1500 procent meer dan over heel 2009 toen er één zo’n voertuig op kenteken werd gezet. Volgens voorspellingen zouden elektrische voertuigen in 2020 tussen drie en twintig procent van de markt moeten hebben, vertelt een woordvoerder van de autofederatie Febiac aan de krant De Zondag. ‘’De elektrische wagen zal nog jarenlang in de marge van traditionele aandrijfconcepten en de hybride wagens zitten. Een echt aanbod van betaalbare modellen, een infrastructuur van laadpalen en het initiatief van enkele bedrijven of overheden om elektrische wagens in te zetten zouden de markt pas echt vooruit kunnen helpen,” denkt Febiac.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgen kopen 15 elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Belgen kopen 15 elektrische auto’s

In België zijn in de eerste helft van dit jaar vijftien elektrische auto’s verkocht.

Niet veel, maar wel 1500 procent meer dan over heel 2009 toen er één zo’n voertuig op kenteken werd gezet. Volgens voorspellingen zouden elektrische voertuigen in 2020 tussen drie en twintig procent van de markt moeten hebben, vertelt een woordvoerder van de autofederatie Febiac aan de krant De Zondag. ‘’De elektrische wagen zal nog jarenlang in de marge van traditionele aandrijfconcepten en de hybride wagens zitten. Een echt aanbod van betaalbare modellen, een infrastructuur van laadpalen en het initiatief van enkele bedrijven of overheden om elektrische wagens in te zetten zouden de markt pas echt vooruit kunnen helpen,” denkt Febiac.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding