Amerikaanse fabrikant Tesla wil naar de beurs

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van dure elektrische sportwagens, wil 144 miljoen euro ophalen met een beursintroductie.

Met de verse middelen wil Tesla nieuwe productiecapaciteit financieren, onder meer voor het nieuwe Model S, en mogelijke overnames doen. Het bedrijf, dat nog nooit winst heeft gemaakt, denkt dat het ook de komende twee jaar nog steeds rode cijfers moet schrijven.

De beursgang volgende week is de eerste van een Amerikaanse autofabrikant sinds Ford Motor in 1956 naar de beurs trok. In ieder geval heeft Toyota al laten weten voor vijftig  miljoen dollar aandelen op te zullen nemen. Dat past in het kader van de joint-venture tussen beide bedrijven om samen elektrische auto’s te gaan bouwen. Al eerder sloot het Amerikaanse bedrijf een soortgelijke deal met Daimler. Bovendien is het pas zes jaar bestaande Tesla de laatste maanden bezig met een sterke expansie in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amerikaanse fabrikant Tesla wil naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse fabrikant Tesla wil naar de beurs

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van dure elektrische sportwagens, wil 144 miljoen euro ophalen met een beursintroductie.

Met de verse middelen wil Tesla nieuwe productiecapaciteit financieren, onder meer voor het nieuwe Model S, en mogelijke overnames doen. Het bedrijf, dat nog nooit winst heeft gemaakt, denkt dat het ook de komende twee jaar nog steeds rode cijfers moet schrijven.

De beursgang volgende week is de eerste van een Amerikaanse autofabrikant sinds Ford Motor in 1956 naar de beurs trok. In ieder geval heeft Toyota al laten weten voor vijftig  miljoen dollar aandelen op te zullen nemen. Dat past in het kader van de joint-venture tussen beide bedrijven om samen elektrische auto’s te gaan bouwen. Al eerder sloot het Amerikaanse bedrijf een soortgelijke deal met Daimler. Bovendien is het pas zes jaar bestaande Tesla de laatste maanden bezig met een sterke expansie in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding