De nieuwe Sprinters zijn uitgerust met Euro5-dieselmotor EEV (Environmentally Enhanced) die zonder additieven voldoet aan de strengste Euro5-milieunormen. De EEV-technologie biedt de zuinigste en schoonste aandrijftechniek die op dit moment te koop is, constateert TNT.

TNT streeft ernaar in de transportmarkt toonaangevend te zijn op het gebied van schoon en veilig transport en heeft na een grondige marktinventarisatie de keuze voor Mercedes-Benz gemaakt. Door de investering uit te stellen, kon TNT Express direct de sprong maken naar de allerlaatste ontwikkeling op het gebied van schone voertuigen. De afweging om te kiezen voor aardgasmotoren of elektrisch aangedreven bestelwagens is wel gemaakt, maar de schone Euro5 EEV-technologie won op alle punten.

De order betreft 119 Sprinters gesloten bestelwagen van het type 313cdi, 34 stuks van het type 313cdi gesloten bestelwagen met verlengde wielbasis, veertien types 316cdi chassis-cabine met laadbak en nog acht Vito’s die in België ingezet zullen worden.

TNT is in meer dan tweehonderd landen actief en heeft ongeveer 160 duizend medewerkers. In 2009 bedroeg de omzet van de onderneming ruim tien miljard euro en het bedrijfsresultaat was 648 miljoen euro. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden. De inspanningen worden erkend, zegt het bedrijf, want in 2009 heeft TNT (wederom) de hoogste score behaald van alle ondernemingen in de Dow Jones Sustainability Index. (http://group.tnt.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding